Finsk masseovn

En finsk masseovn bruges ikke kun til at opvarmning af huset, man kan også bage godt brød og lave maden.

Finsk masseovn er en stor opmureret ovn, der fyres op med træ

Det er et godt alternativ til opvarmning af jeres hus, den giver jævn varme og holder på det, den er god både for miljøet og for pengepungen.

Masseovne er opbygget af et ildfast kerne, som er muret af mursten rundt om den ildfaste kerne , nogen vælger at lade ovnen stå med de “rå” mursten andre vandskurer den. Det er en smagssag.

Masseovnen er tung, den vejer omkring 2-3 tons og fylder i omegnen af 1 kvadratmeter. Den kan sættes op i de fleste hjem, dog kræver det et godt og solidt fundament. Det er også en fordel hvis masseovnene får en placering midt i huset, og at huset er forholdsvis åben, så varmen kan fordele sig i alle rum.

En finsk masseovn bruges ikke kun til at opvarmning af huset, man kan også bage godt brød og lave maden.

Når ovnen er brændt ud i det nederste ovnkammer, kan man bruge den øverste kammer til bagværk og madlavning. I vores hjem bliver juleanden altid lavet i vores finske masseovn. Man kan også lave forrygende gode pizzaer. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Vil du vide mere, eller vil du gerne se en finsk masseovn, så tøv ikke med at kontakte os. Vi vil være jer behjælpelig med alle de spørgsmål i måtte have, rådgive og regne et tilbud til jer.